Piektdien, 14. maijā "Medijpratības izglītības centrs "ViedDoma"" jau otro reizi virtuāli viesojās Zemgales vidusskolā un tikās ar skolēniem, lai pasniegtu nodarbību “Tīrs saturs virtuālajā vidē”.

Nodarbību vadīja "Vieddomas" priekšsēdētājs Kaspars Kalējs, un tās laikā skolēni ieguva zināšanas par dažādām ar medijpratību saistītām tēmām, kā piemēram – mediju pārslodzi, kā atšķirt žurnālistiku no viedokļa vai komentāra, preses un vārda brīvības jēdzienu, kā arī žurnālistikas standartus un citas tēmas.

Nodarbība ilga stundu un 30 minūtes, un tās laikā dalībnieki apguva teoriju, kā arī veica praktiskus uzdevumus gan individuāli, gan darbojoties grupās. Praktiskie darbi un uzdevumi sniedza iespēju skolēniem izprast medijpratību padziļinātāk, lai pēcāk pielietotu iegūtās prasmes patstāvīgi.

"Medijpratības izglītības centrs "Vieddoma"" piedāvā pasniegt izglītojošas nodarbības mācību iestādēs, darba vietās vai uzņēmumos, lai veidotu un stiprinātu izpratni par medijiem, nodrošinātu spējas kritiski izvērtēt internetā pieejamo informāciju, lai pasargātu sevi un citus dezinformācijas ietekmes.