Īstenojot Bauskas novada pašvaldības rīkoto projektu «Mēs savam novadam» biedrība «Laiks jauniešiem» kopā ar citiem partneriem, apmācījusi 70 Bauskas novada iedzīvotājus medijpratībā.

Biedrība «Laiks jauniešiem» projekta organizēšanā sadarbojās ar laikrakstu «Bauskas Dzīve», nevalstisko organizāciju «IREX», nodibinājumu «Medijpratības izglītības centrs «Vieddoma»», kas izstrādāja saturu un aicināja iedzīvotājus piedalīties nodarbībās.

Mācību organizēšanā tika iesaistīti gan augstskolu mācībspēki, gan praktiķi. Lekcijas vadīja augstskolu pasniedzēja mediju studijās, komunikācijas zinātņu doktore Klinta Ločmele, Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenais redaktors Kārlis Dagilis, «Bauskas Dzīves» galvenā redaktore Anita Rozentāle un žurnālists Uldis Varnevičs, «IREX» jauniešu medijpratības trenere Kristīne Loginova.

Visapmeklētākās bija jauniešu nodarbības attālināti. Uz tām pieteicās lielākā daļa dalībnieku kopskaita. Trīs nodarbībās – «Izpratne par medijiem», «Nepatiesas ziņas un manipulācija», «Cīņa pret dezinformāciju» jaunieši ieguva to, ko iepriekš skolā mācījās tikai virspusēji. «Skolā nemācījos ne pusi no tā, ko apguvu šeit. Ļoti patika dažādie piemēri, kurus reāli dzīvē esmu arī redzējis,» sacīja jaunietis Jānis Lejaskalns no Rīgas. Viņš atbraucis brīvdienās atpūsties uz lauku mājām, bet izrādījies, ka brīvdienas tika aizvadītas ar saturīgām mācībām.

Simona Balode apmeklēja divas nodarbības. «Man ļoti patika mācību semināri. Bija ļoti vērtīgi un es ieteiktu tās ikvienam, pat ja liekas, ka visu jau zini. Šajos laikos tiešām var apjukt no lielā informācijas daudzuma un cilvēkiem bieži vien ir grūtības atšķirt patiesību no meliem. Tāpēc uzskatu, ka šīs medijpratības nodarbības ikvienam būtu noderīgas,» sacīja S. Balode, «viss patika, bija interesanti, vienīgi būtu labi, ja lekcijās iesaistītos vēl vairāk cilvēku.»